Чижи кормятся на льду

27.01.2018 - 20:20 | pva

Смиловичи.27.01.2018 г. 11:15 час. р.Волма. С моста заметил стаю мелких птиц, которые скопились на льду реки, и что-то клевали. Приблизился ближе, и стал в бинокль рассматривать. Это были чижи, но что они клевали на льду? Смотрел, но ничего там не было – они склевывали снег со льда, и склевывали жадно. Подошел ближе, они улетели, но, потом, опять стайка прилетела на то же место, и стала опять клевать снег…Местами снег был чуть желтоватый – может он пропитался чем-то, принесенным течением!?

 

 

Фотаздымкі

Каментары

Хутчэй за ўсё, рыбакі прасыпалі на лёд прыкорм -- жоўтыя плямы ад яго і ледзяное крошыва, якое застаецца пасля бурэння палонкі --  гэта відаць на адным са здымкаў. Яшчэ рыбак мог лузгаць семкі і высыпаць рэшкі на лёд -- таксама можна заўвыжыць цёмныя кропкі.

На здымках не бачна паблізу ніякіх дрэваў, але як раз перад пачаткам вясны чыжы вельмі любяць есці насенне "шышачак" альхі. Можа як раз там яно высыпалася і яны яго дзюбаюць?

Ну, яшчэ як варыянт -- насенне высыпалася, а на адкрытым месцы яго лягчэй збіраць. А альховае насенне для чыжоў - гэта класіка, яны пачынаюць яго есці нават не напярэдадні вясны, а з позняй восені, таму і трымаюцца пераважна ў альшаніках.

Сегодня еще раз был на этом месте. Никаких семян на льду нет (а на снежном берегу семян масса), нет лунок рыбаков, а вот лед по линии, покрытый легким рыжеватым снежком - какой-то налет. Вот его и хватали птицы - это видно на видео. Этот "снег" им очень понравился, если собрал большую стайку птиц. Кстати, и дальше по реке еще стайка лакомилась, но берег там без ольшаника. Сделать бы анализ этого снега...