Кожны здымак у галерэі нашага сайту з'яўляецца ўласнасцю аўтара, які яго размясціў (калі не ўказана іншае). Для камерцыйнага выкарыстання любога здымка або яго часткі неабходны пісьмовы дазвол аўтара.
Пры некамерцыйным выкарыстанні спасылка на аўтара і сайт абавязковыя. Звяртайцеся да рэдактара:harrier@tut.by па ўсіх пытаннях
Пры выкарыстанні здымкаў у сацсетках, забаронена размяшчаць больш аднаго здымка з фотасерыі на пост, таксама абавязковы надпіс "больш здымкаў тут:" і далей канкрэтны адрас на знаходжанне фота-серыі на сайце.

All these pictures are copyrighted by the authors. Please respect the time and effort spent in shooting them.
If you have any questions or comments, please let us know: harrier@tut.by

Гілі і пенсільванскі ясень. Частка 3

Пасля харчавання насеннем востралістых клёнаў, якое ў рэшце рэшт скончылася, гілям (Pyrrhula pyrrhula) прыйшлося пераключыцца на іншую ежу - а менавіта крылаткі пенсільванскага ясеня. Пачатак гісторыі ТУТ, працяг ТУТ.

Аднак чаму гілі застаўляюць іх "на потым"? Можа быць так, што гэтае насенне менш смачнае, а можа быць і так, што проста фізічна даставаць яго нашмат даўжэй і, адпаведна, менш энергетычна выгадна? 

https://youtu.be/ZDIclso3AQU

https://youtu.be/JAiq2X2bYTM

Аднак калі выбару няма, то прыходзіцца есці тое, што засталося. І гілі справіліся з усім насеннем невысокім пенсільванскага клёна прыкладна за тыдзень. А потым прыйшлося спусціцца ніжэй...

https://youtu.be/S9JMJVdAykU

 

Пачатак лютага 2021 г., Гродна

Аўтар - Дзьмітры Вінчэўскі

__________________________

Пры выкарыстанні здымкаў у сацсетках забаронена размяшчаць больш аднаго здымка з фотасерыі на пост, таксама абавязковы надпіс "больш здымкаў і відэа тут:" і далей канкрэтны адрас на знаходжанне фота-серыі на сайце.